Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Griz od raži se dobija od zrna raži prve i druge klase, prethodno prečišćenog od primesa i površinskih nečistoća. Tehnološkim postupkom mlevenja i prosejavanja dobijamo ražani griz.
Lekovita svojstva: protiv šećerne bolesti, anemije, Bazetove bolesti, tegoba u klimaksu, migrene, zatvora, za poboljšanje krvi i nervnog sistema.
Sastojci
Ražani griz.
Način pripreme
Ražani štapići
1 šolja ražanog griza, 2 šolje speltinog brašna, 1 kašičica soli, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 šolje semenki lana ili susama, 1/2 šolje ulja, 1 šolja mlake vode i malo krupne soli. Sve sastojke pomešati i zamesiti u gusto lepljivo testo. Rukama oblikovati štapiće i ređati u tepsiju na pekarski papir. Štapiće premazati uljem ili vodom, posuti semenkama ili krupnom solju. Peći 15-20 min na 220°. Prijatno!
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 333
Masti: 2.43 g
Zasićene masti: 0.62 g
Ugljeni hidrati: 64.75 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 0.15 g
Vlakna: 3.52 g
Proteini: 13.15 g
So: 0.37 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.