Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Pirinčani griz se dobija mlevenjem očišćenog zrna pirinča. Bele je boje i ujednačene granulacije. Pogodan je za ishranu odojčadi i osoba koje su osetljive na gluten, zbog veoma niskog sadržaja glutena (pirinač je bezglutenski, prisustvo gluten je isključivo zbog kontaminacije u transportu). Može se od njega praviti razna slana i slatka jela, kao i kaše.
Sastojci
Griz od pirinča.
Alergen info: Moguće je prisustvo glutena u tragovima.
Sadržaj vlage: max 15 %. Sadržaj pepela: max 0.55 %. Kiselinski stepen: max 2.8.
Način pripreme
U pola litre po ukusu zaslađenog kipućeg mleka dodati, uz mešanje, 5 supenih kašika griza i mešajući kuvati 3-5 min. Griz razliti u posude za serviranje, posuti cimetom ili kakaom i služiti ohlađenog.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 347
Masti: 0.71 g
Zasićene masti: 0.3 g
Ugljeni hidrati: 79.03 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 0.25 g
Vlakna: 0.5 g
Proteini: 6.18 g
So: 0.21 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.