Griz od ječma 250 g Interpak
87 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100gsvojstva
Griz od ječma se dobija tako što se sa zrna ječma odstrani plevica. Očišćeno zrno se zatim melje, gde se iz središta zrna dobija griz. Griz od ječma bogat je vitaminima, mineralima i vlaknima. Zbog bogatog sadržaja hranljivih materija i povoljnog delovanja na zdravlje preporučuje se što češće u ishrani i to u obliku kaša.
sastojci
Griz od ječma.
Alergen info: proizvod sadrži gluten (iz ječma).
Sadržaj vlage: max 15 %. Sadržaj pepela: max 2.5 %. Kiselinski stepen: max 4.5.
način pripreme
Slatka varijanta griza
U pola litre provrelog mleka ili biljnog mleka dodati postepeno, uz mešanje, 5 kašika ječmenog griza, i uz neprestano mešanje kuvati 3 - 5 minuta na tihoj vatri. Pred kraj kuvanja dodati 2 kašike šećera, skloniti sa vatre i posuti čokoladnim mrvicama. Prijatno!