Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Griz od ječma se dobija tako što se sa zrna ječma odstrani plevica. Očišćeno zrno se zatim melje, gde se iz središta zrna dobija griz. Griz od ječma bogat je vitaminima, mineralima i vlaknima. Zbog bogatog sadržaja hranljivih materija i povoljnog delovanja na zdravlje preporučuje se što češće u ishrani i to u obliku kaša.
Sastojci
Griz od ječma.
Alergen info: proizvod sadrži gluten (iz ječma).
Sadržaj vlage: max 15 %. Sadržaj pepela: max 2.5 %. Kiselinski stepen: max 4.5.
Način pripreme
Slatka varijanta griza
U pola litre provrelog mleka ili biljnog mleka dodati postepeno, uz mešanje, 5 kašika ječmenog griza, i uz neprestano mešanje kuvati 3 - 5 minuta na tihoj vatri. Pred kraj kuvanja dodati 2 kašike šećera, skloniti sa vatre i posuti čokoladnim mrvicama. Prijatno!
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 329
Masti: 1.98 g
Zasićene masti: 0.47 g
Ugljeni hidrati: 69.16 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 0.85 g
Vlakna: 4.16 g
Proteini: 11.25 g
So: 0.32 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.