Griz od heljde 250 g Interpak
347 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Griz od heljde se dobija mlevenjem očišćenog zrna heljde. Ima osobine integralnih žitarica - mnogo vlakana, malo masoće i kalorija. Obroci sa heljdom preventivno deluju da ne dođe do povišenih vrednosti holesterola i skoka krvnog pritiska, pre svega zahvaljujući flavonoidima, posebno rutinu. Oni pospešuju cirkulaciju, ne dozvoljavaju stvaranje ugrušaka, čuvaju srce i kardiovaskularni sistem.
sastojci
Sadržaj vlage: max 15 %. Sadržaj pepela: max 2.5 %. Kiselinski stepen: max 4.
Alergen info: Moguće je prisustvo glutena u tragovima.
način pripreme
Knedle za supu sa grizom od heljde
1 jaje, 1 kašiku ulja, malo soli i bibera, pola kašičice praška za pecivo i iseckani peršunov list pomešati sa heljdinim grizom dok se smesa ne sjedini. Od smese oblikovati knedle i dodati ih provreloj supi. Prijatno!