• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Fruktoza 200 g Lučar
    Šifra: 3502001

    Fruktoza 200 g Lučar

    105 RSDkom

    Robna marka: Lučar Zemlja porekla: Turska Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    400
    energetska Vrednost KJ
    1700
    masti
    0g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    0g
    ugljeni hidrati
    100g
    - šećeri
    100g
    vlakna
    --
    proteini
    0g

    svojstva

    Fruktoza ili voćni šećer koji se nalazi u voću i medu, koristi se kao zaslađivač za pripremu svih vrsta poslastica. Ne dovodi do naglog skoka šećera u krvi, te je pogodna za ishranu dijabetičara.

    Slađa je od saharoze 1.5 puta, pa se prilikom upotrebe stavlja u manjim količinama. Iz ovog razloga preporučuje se i svima koji vode računa o energetskom unosu, odnosno osobama na redukcionim dijetama.

    Nutricionisti fruktozu smatraju hranljivom materijom, preporučljivom pre jela ili u slučaju dužeg fizičkog opterećenja.

    sastojci

    Prečišćena i kristalizovana D-fruktoza.

    način pripreme

    Kolač od suvih šljiva sa fruktozom

    Vreme pripreme: 40 minuta

    Sastojci: 30-35 komada suvih šljiva, 6 kašika fruktoze, 4 kašike soka od narandže, 2 kašike narendane narandžine kore, 2 kašike cimeta u prahu, 8 belanaca, 1 do 2 kašike kokosovog ulja.

    Priprema: šljive skuvajte, očistite od koštica, ocedite i sameljite u blenderu. Dodajte cimet, sok i koru od narandže. Sve dobro izmešajte. Umutite belance i fruktozu u čvrstu penu, dodajte u nju pripremljenu smesu sa šljivama, i sipajte u tepsiju premazanu kokosovim uljem. Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta, dok kolač ne porumeni. Isecite na kockice željene veličine i poslužite uz čaj. Prijatno!

    način primene

    Može se koristiti kao zaslađivač u pripremi različitih obroka i napitaka.

    Čuvati na suvom mestu, na sobnoj temperaturi, bez direktnog uticaja sunčeve svetlosti.