• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Fino kukuruzno brašno (organski proizvod) 500 g Naše dobro
Bio Spajz/
Fino kukuruzno brašno (organski proizvod) 500 g Naše dobro
    Šifra: 201056

    Fino kukuruzno brašno (organski proizvod) 500 g Naše dobro

    250 RSDkom

    Robna marka: Naše dobro Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    335
    energetska Vrednost KJ
    1508
    masti
    1.01g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    --
    ugljeni hidrati
    79.86g
    - šećeri
    --
    vlakna
    --
    proteini
    5.44g

    svojstva

    Dobija se mlevenjem celog zrna kukuruza. Kukuruzno brašno sadrži dugu listu hranjivih supstanci. Ono je izvor nijacina, tijamina, riboflavina, pantotenske kiseline, folata i vitamina B6, E i K. Ono sadrži 18 aminokiselina i vrednih minerala, kao što su magnezijum, fosfor, kalijum, cink, bakar, mangan i selen. Brašno od celog zrna kukuruza se kreće kroz creva brže od ostalih vrsta hrane, što smanjuje količinu otpadnih materija koje ostaju unutar tela. Druga korist od konzumiranja kukuruznog brašna je ta što ono čini ćelije u debelom crevu jačima, a takođe pojačava i antioksidantno delovanje. Kada se brašno od kukuruza uključi u ishrani takođe dolazi do poboljšanja imuniteta. Konzumiranje celih zrna kao što je kukuruzno zrno može da donese i korist u smislu srčanog i cirkulatornog zdravlja, a cela zrna smanjuju holesterol. Kukuruzno brašno može da spreči i debljanje jer sadrži vlakna i kompleksne ugljene hidrate.

    sastojci

    Organsko brašno od kukuruza (iz vlastitog ekološkog uzgoja)
    ​Sadržaj/količina vode: do 15 %, stepen kiselosti: do 4.0
    Prirodno bez glutena.

    način pripreme

    Loptice od finog kukuruznog brašna
    Sastojci: 300 g finog kukuruznog brašna, 230 ml kisele vode, 3-4 kašike ulja ili malo putera, oko 100 g jačeg sira tipa parmezan ili čedar, 1/2 kašičice soli
    U posudu sipati fino mleveno kukuruzno brašno. Dodati kiselu vodu i so, pa mešati da se smesa sjedini i ostaviti da odstoji 10ak minuta, dok ne isečemo sir na kockice. Odvajati male komadiće testa i od njih formirati lopticu, u svaku ubaciti komadić sira i ređati ih dok ne napravimo sve loptice. Tako pripremljene loptice peći u tiganju na zagrejanom ulju, dok ne dobiju finu zlatnu boju.
    Možemo servirati uz umak od paradajza ili kečap. Prijatno!