Dvopek od prosa i heljde (sert. bez glutena) 220 g Aleksandrija
302 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Hrskavi hranljivi dvopek od heljde i prosa.
svojstva
Hrskavi hranljivi dvopek od heljde i prosa proizveden je po originalnoj tehnologiji u posebnom režimu obrade i sušenja, od brašna od celog zrna heljde i prosa. Proizvod je lako svarljiv, i ima specifičan nutritivan sastav. Odličan je izvor djetalnih vlakana, folne kiseline i kalcijuma iz prosa.
Proso je bazna žitarica i ima nizak glikemijski indeks, što omogućava postepeno oslabađanje insulina iz pankreasa, te je proizvod pogodan i za dijabetičare. Pošto žitarice heljda i proso ne sadrže gluten ovaj proizvod je preporučljiv posebno osobama koje boluju od celijakije. Zbog niskog sadržaja masti pogodan je za dijetetski režim ishrane, a posebno se preporučuje sportistima, mladima i svima koji žele da se hrane kvalitetno i zdravo. Dvopek od heljde i prosa je bogat proteinima, prehrambenim vlaknima, antioksidansima i esencijalnim aminokiselinama iz heljde, pre svega leucinom.
100 grama proizvoda sadrži: Gvožđe 2.1 mg 15%, fosfor 252.8 mg 36.1%, magnezijum 138.1 mg 36.8%, bakar 0.75 mg 75%, mangan 1.17 mg 58.5%, tiamin 0.22 mg 20%, riboflavin 0.28 mg 20%, niacin 4.27 mg 29.4%, vitamin B6 0.25 mg 17.8%, folna kiselina 46 µg 23%. (Nutritivne referentne vrednosti vitamina i minerala izražene u procentima).
sastojci
Integralno brašno od heljde (40 %), brašno od prosa (40 %), pirinčano brašno, kukuruzno brašno, biljna mast, dekstroza, pekarski kvasac, zgušnjivač (guar guma) i emulgator (sojin lecitin).