Dvopek od prosa (sert. bez glutena) 110 g Aleksandrija
165 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Dvopek od prosa – prirodno bez glutena.
svojstva
Hrskavi ukusni dvopek od prosa proizveden je po originalnoj tehnologiji u specifičnom režimu obrade i sušenja, od brašna od celog zrna prosa. Proizvod je lako svarljiv, i ima specifičan nutritivan sastav. Odličan je izvor djetalnih vlakana, folne kisleine i kalcijuma iz prosa. Proso je bazna žitarica i ima nizak glikemijski indeks, što omogućava postepeno oslabađanje insulina iz pankreasa, te je proizvod pogodan i za dijabetičare. Proizvod je prirodno bez glutena, pa ga mogu konzumirati osobe koje boluju od celijakije. Pored toga, ima veoma nizak sadržaj masti, te je pogodan za dijetetski režim ishrane, takođe je pogodan za sportiste, mlade i sve ljude koji žele da se hrane kvalitetno i zdravo.
sastojci
Pirinčano brašno, kukuruzni skrob, kukuruzno brašno, brašno od prosa (15%), suncokretovo ulje, šećer, pekarski kvasac, brašno guar pasulja, kuhinjska so, sirovi sojin lecitin, sredstva za dizanje testa (amonijum bikarbonat, soda bikarbona).