• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Dvopek od heljde i prosa (sert. bez glutena) 110 g Aleksandrija
Bio Spajz/
Dvopek od heljde i prosa (sert. bez glutena) 110 g Aleksandrija
    Šifra: 4601043

    Dvopek od heljde i prosa (sert. bez glutena) 110 g Aleksandrija

    169 RSDkom

    Robna marka: Aleksandrija Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    323.7
    energetska Vrednost KJ
    1358.2
    masti
    3.0g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    --
    ugljeni hidrati
    65.7g
    - šećeri
    --
    vlakna
    --
    proteini
    9.7g

    svojstva

    Hrskavi hranljivi dvopek od heljde i prosa proizveden je po originalnoj tehnologiji u posebnom režimu obrade i sušenja, od brašna od celog zrna heljde i prosa. Proizvod je lako svarljiv, i ima specifičan nutritivan sastav. Odličan je izvor djetalnih vlakana, folne kisleine i kalcijuma iz prosa. Proso je bazna žitarica i ima nizak glikemijski indeks, što omogućava postepeno oslabađanje insulina iz pankreasa, te je proizvod pogodan i za dijabetičare. Pošto žitarice heljda i proso ne sadrže gluten ovaj proizvod je preporučljiv posebno osobama koje boluju od celijakije. Zbog niskog sadržaja masti pogodan je za dijetetski režim ishrane, a posebno se preporučuje sportistima, mladima i svima koji žele da se hrane kvalitetno i zdravo.  Dvopek od heljde i prosa je bogat proteinima, prehrambenim vlaknima, antioksidansima i esencijalnim aminokiselinama iz heljde, pre svega leucinom.
    Specijalna vrsta hleba.

    Gvožđe, Fe 2.1 mg, Fosfor, P 252.8 mg, Magnezijum, Mg 138.1 mg, Bakar, Cu 0.75 mg, Mangan, Mn 1.17 mg, Tiamin 0.22 mg, Riboflavin 0.28 mg, Niacin 4.7 mg, Vitamin B6 0.25 mg, Folna kiselina 46 μ.

    sastojci

    Integralno brašno od heljde (40 %), brašno od prosa (40 %), pirinčano brašno, kukuruzno brašno, biljna mast, dekstroza, pekarski kvasac, zgušnjivač (guar guma) i emulgator (sojin lecitin).