Dvopek od heljde i prosa (sert. bez glutena) 110 g Aleksandrija
169 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100gsvojstva
Hrskavi hranljivi dvopek od heljde i prosa proizveden je po originalnoj tehnologiji u posebnom režimu obrade i sušenja, od brašna od celog zrna heljde i prosa. Proizvod je lako svarljiv, i ima specifičan nutritivan sastav. Odličan je izvor djetalnih vlakana, folne kisleine i kalcijuma iz prosa. Proso je bazna žitarica i ima nizak glikemijski indeks, što omogućava postepeno oslabađanje insulina iz pankreasa, te je proizvod pogodan i za dijabetičare. Pošto žitarice heljda i proso ne sadrže gluten ovaj proizvod je preporučljiv posebno osobama koje boluju od celijakije. Zbog niskog sadržaja masti pogodan je za dijetetski režim ishrane, a posebno se preporučuje sportistima, mladima i svima koji žele da se hrane kvalitetno i zdravo. Dvopek od heljde i prosa je bogat proteinima, prehrambenim vlaknima, antioksidansima i esencijalnim aminokiselinama iz heljde, pre svega leucinom.
Specijalna vrsta hleba.
Gvožđe, Fe 2.1 mg, Fosfor, P 252.8 mg, Magnezijum, Mg 138.1 mg, Bakar, Cu 0.75 mg, Mangan, Mn 1.17 mg, Tiamin 0.22 mg, Riboflavin 0.28 mg, Niacin 4.7 mg, Vitamin B6 0.25 mg, Folna kiselina 46 μ.
sastojci
Integralno brašno od heljde (40 %), brašno od prosa (40 %), pirinčano brašno, kukuruzno brašno, biljna mast, dekstroza, pekarski kvasac, zgušnjivač (guar guma) i emulgator (sojin lecitin).