Dobra ovsena kaša sa čijom, borovnicom i ribizlom 65 g Lomax
82 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Dobra zobena – ovsena kaša predstavlja idealan izbor ukoliko želite da započnete dan zdravim obrokom. Ovaj proizvod ne sadrži nijedan sastojak životinjskog porekla.
svojstva
Veoma je bogata vlaknima i beta glukanom zbog čega je dobro da se uvrsti u redovnu ishranu. Za proizvodnju Dobre zobene – ovsene kaše se koristi najkvalitetnija sirovina, ovas visokog kvaliteta proizveden na poljima Finske, Danske i Nemačke, koji se pretvara u najukusnije instant ovsene pahuljice. Ovsena kaša je idealan izbor, upravo zahvaljujući svojim blagotvornim dejstvima na organizam. Osim što vas dugo drži sitim, ona snabdeva vaš organizam neophodnim vitaminima i mineralima i daje vam energiju. Ovas, biljka koja pripada rodu žitarica lat.”avena sativa” je isto što i zob. Postaje popularan u ljudskoj ishrani od početka osamdesetih godina prošlog veka, najčešće kao ovsene pahuljice ili ovsena kaša.
Čia semenke izuzetno su bogate kalcijumom i sadrže ogromnu količinu antioksidanata koji doprinose zaštiti od mnogih infektivnih oboljenja. Ove semenke obiluju masnim kiselinama te su za vegetarijance prosto nezamenjive. One sadrže istu količinu korisnih materija, koliko i proteinski kokteli. Bobice crne ribizle sadrže veliku količinu antioksidansa u sebi. Crna ribizla je omiljena kod ljudi zbog visoke koncentracije vitamina, vlakana i drugih blagotvornih sastojaka koji se u njoj mogu naći.
Borovnica predstavlja najbogatiji izvor antioksidanasa. Za to su najzaslužniji antocianini, koji ovom bobičastom voću daju karakterističnu modrocrnu boju. Borovnica je takodje i savršena protiv malokrvnosti, usporava proces starenja, poboljšava funkcije vida i krvotoka, sadrži vitamine C, E, B2 i B3. Dobra ovsena kaša se proizvodi po originalnoj recepturi, od zdravih sastojaka vrhunskog kvaliteta, po najvišim standardima za bezbednost hrane. Takođe, Dobra ovsena kaša je obogaćena vitaminima i mineralima, što dodatno povećava njenu nutritivnu vrednost. Dobra ovsena kaša jača imunitet i time sprečava nastanak mnogih bolesti.
Dobra ovsena kaša je proizvod 100% biljnog porekla, pogodna je za ishranu potrošača koji su na posebnim režimima ishrane.
sastojci
Ovsene pahuljice 55 %, 11,7 % fruktoza, čia semenke (Salvia Hispanica) 10%, glukozni sirup, delimično hidrogenizovano sojino ulje, modifikovani kukuruzni skrob, voće sušeno zamrzavanjem 1,5% (borovnica, crna ribizla), aroma, so, stabilizator E340, emulgator E471, kompleks vitamina(vitamini: C (askorbinska kiselina), E (D-α-tokoferol), B6 (piridoksin-hidrohlorid), B1 (tiamin-mononitrat), B2 (riboflavin), B12 (cijanokobalamin), B5 (kalcijum- D-pantotenat), B9 (pteroilmonoglutaminska kiselina), niacin (nikotinamid), biotin (D-biotin)). Proizvod sadrži alergene: gluten i soju. Proizvod može sadržati i orašaste plodove u tragovima.
Sadržaj vitamina na 100 g % NRV* na 65 g % NRV* Vitamin C 25,77 mg 32 % 16,75 mg 21 % Vitamin E 3,87 mg 32 % 2,52 mg 21 % Niacin 5,15 mg 32 % 3,35 mg 21 % Vitamin B5 1,93 mg 32 % 1,25 mg 21 % Vitamin B6 0,45 mg 32 % 0,29 mg 21 % Vitamin B1 0,35 mg 32 % 0,23 mg 21 % Vitamin B2 0,45 mg 32 % 0,29 mg 21 % Vitamin B12 0,81 µg 32 % 0,53 µg 21 % Vitamin B9 64,42 µg 32 % 41,87 µg 21 % Biotin 16,11 µg 32 % 10,47 µg 21 % * NRV - nutritivna referentna vrednost.
način pripreme
Laka i brza priprema Priprema ovsene kaše je laka za bilo koga. Nije vam potrebno mleko, sipajte samo vrelu vodu, promešajte, ostavite 3 do 5 minuta da odstoji i vaš ovseni doručak ili užina je spreman za upotrebu. Uputstvo za pripremu: Sadržaj kesice sipati u posudu i preliti sa 150 ml vrele vode. Dobro promešati i ostaviti da odstoji 3-5 minuta.