Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Kombinacija korijandera, kumina i đumbira preporučuje se u slučajevima nadutosti. Sveži đumbir koristi se u kombinaciji sa visokoproteinskim namirnicama, kao što je meso ili mahunarke, kako bi umanjio dejstvo mokraćne kiseline koja se javlja.
Suvi ili sveži đumbir koristi se u slučaju mučnine, povraćanja, jutarnjih mučnina, menstrualnih grčeva, bronhitisa, bolova i raznih grčeva.
Sušeni đumbir važan je i za zdravlje organa donjeg dela tela: debelog creva, bubrega, reproduktivnih organa kao i nogu.
U slučaju da postoje simptomi zagrejanog organizma (po tradicionalnoj istočnjačkoj medicini) - stalni osećaj topline, averzija prema toploti, želja za rashlađivanjem, rumeno lice... ne treba koristiti đumbir.
Način primene
Đumbir se koristi kao začin za pečurke, meso i ribu, pirinač i jela od povrća kao i za pripremu kolača i napitaka.
Sastojci
Osušeni mleveni rizom biljke đumbir.
Alergen info: mogući tragovi lista celera i slačice.
Za one koji bi da znaju više
Đumbir pripada istoj porodici biljaka kao i kardamom i turmerik.
Ova biljka na engleskom se zove ,ginger ' , na francuskom ,gingembre', što potiče od latinske reči ,ginginer,' koja pak potiče od grčke reči ζιγγίβερις (zingiberis), koja je nastala od reči ,singivera' na jeziku pali, koja upućuje na dravidsko poreklo, na tamilsku reč ,inji ver' (što znači koren inđija).
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.