Crveno sočivo (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
295 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Crveno sočivo povećava vitalnost bubrega, dobro je za srce i cirkulaciju i balansira adrenalni sistem.
svojstva
Osim što sadrži obilje kvalitetnih proteina sočivo sadrži i dijetetska vlakna, folnu kiselinu, vitamin B1 i minerale. Crveno sočivo sadrži manje vlakana od zelenog sočiva (crveno 11% a zeleno 31%). U mnogim tradicijama sočivo se veoma poštuje kao jedna od najhranljivijih namirnica.
Sočivo je takođe jedan od najboljih biljnih izvora gvožđa i zato se preporučuje u ishrani svih ljudi a pogotovo vegetarijanaca.
Sočivo jača bubrege i dobro je za sveokupnu cirkulaciju. Takođe, ono balansira adrenalni sistem.
način pripreme
Kuva se mnogo brže od drugih mahunarki, bez prethodnog potapanja, na tihoj vatri do 30 minuta. Lako svarljiva mahunarka, preporučljiva za fizički aktivne osobe.