• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Čokolada 30 g Adore Chocolat
Bio Spajz/
Čokolada 30 g Adore Chocolat
  • Bez dodatog šećera
Šifra: 2501069

Čokolada 30 g Adore Chocolat

175 RSDkom

Robna marka: Adore Chocolat Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

nutritivne vrednosti

na 100g
energetska Vrednost Kcal
477
energetska Vrednost KJ
1994
masti
35.8g
- mononezasićene masti
--
- polinezasićene masti
--
- zasićene masti
22.5g
ugljeni hidrati
45.7g
- šećeri
0.1g
vlakna
--
proteini
5.1g

o proizvodu

Ručno izrađena čokoladna tabla bez dodatog šećera - classic. Sa maltitolom.

svojstva

Proces pravljenja čokolade je kompleksan i dugotrajan proces. Kad fermentirano i osušeno zrno kakaa stigne u fabriku, prvo se proverava kvalitet i ispravnost, zatim se sortira prema vrsti, zemlji porekla, i slično. Zatim zrno prolazi kroz proces čišćenja kojim se uklanjaju komadići zaostale pulpe i nečistoća. Zatim se zrna pažljivo mere zbog preračuna za formulu pravljenja raznih vrsta čokolade koju svaka fabrika pravi. Po nekim formulama pojedine čokolade sadrže i preko dvanaest vrsta kakao zrna pažljivo izbalansiranih.

Sledeći korak je pečenje kakao zrna od čega mnogo zavisi ukus čokolade a ujedno se odvaja ljuska od zrna. Zrno se zatim lomi i melje da bi se dobio tzv. „čokoladni liker“, odnosno kakao zrno u tečnom stanju. Ovaj liker se dalje ili stavlja u prese gde se odvaja kakao buter i kakao prah, ili se dodaju šećer i/ili mleko u prahu, da se dobije smesa za crnu ili mlečnu čokoladu. Dalje se ova smesa provlači kroz teške valjke da se dobije fina struktura.

Zatim dolazi vrlo važan proces koji se zove „končing“: smesa za čokoladu se meša pod određenom temperaturom, što čokoladi daje glatkoću. Kod najfinijih čokolada ovaj proces može da traje i nedelju dana.

sastojci

Kakao masa, kakao buter, zaslađivač maltitol, soja lecitin (E322). Bez konzervansa.
Alergen info: Proizvod može sadržavati gluten, kikiriki u tragovima.