Cejlonski cimet Premium (organski proizvod) 100 g Just superior
613 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
svojstva
Sadržaj eteričnih ulja min 3,5% – oko 6 puta veći od tipičnog organskog cejlonskog cimeta!
Autentičan, 100% čist organski Cejlonski Cimet bez mešanja sa kasijom, direktno sa plantaža Šri Lanke.
Organski cejlonski cimet – sve prednosti cimeta bez rizika od kumarina.
Uzgajanje i tradicionalna priprema našeg predivnog cimeta obavlja se na malim plantažama koje su u vlasništvu lokalnih farmera.
Bez tretiranja sumpor dioksidom, prirodno ne sadrži gluten, zanemarljiva količina kumarina, bez ikakvih dodataka.
Tamo gde uživanje u najfinijim ukusima i aromama sreće moćna lekovita svojstva, naći ćete ovaj predivni začin. Cejlonski cimet je milenijumima star začin za koji kažu da je pokrenuo hiljade brodova, zbog svoje izuzetno specifične arome. Poznat i kao pravi cimet (true cinammon), gaji se i proizvodi samo na nekoliko mesta u svetu, ali najkvalitetniji i najcenjeniji dolazi isključivo sa Šri Lanke.
Tradicionalna upotreba, kao i ogroman broj savremenih naučnih istraživanja nam potvrđuju da redovno korišćenje adekvatne količine može pozitivno da utiče na:
- Nivo šećera u krvi i insulinsku rezistenciju
- Nivoe holesterola u krvi, kao i na pritisak, čineći ga odličnim za zdravlje kardiovaskularnog sistema
- Zaštitu želuca i creva od oštećenja (uključujući čir na želucu)
- Antioksidativni potencijal vašeg organizma (što znači manje slobodnih radikala, što znači manji rizik od nastanka bilo koje hronične bolesti)
- Otpornost organizma na veliki broj bakterija (uključujući ešerihiju), gljivica (uključujući kandidu) kao i nekih vrsta virusa i parazita
- Gubitak viška kilograma, i smanjenje obima struka kod osoba sa viškom
- Dnevni unos vlakana, kalcijuma, mangana i drugih nutrijenata
- Kod žena olakšava menstrualne bolove i može pomoći u regulisanju ciklusa
sastojci
100% organski cejlonski cimet u prahu.
način primene
Najvažnija stvar kod korišćenja organskog cejlonskog cimeta u prahu je da unosite dovoljnu dnevnu količinu, da bi ispoljio svoja medicinska svojstva. Po istraživanjima ta količina je oko 5g, a to je puna supena kašika dnevno. Znači, kao i sa kurkumom, cimet se ne može koristiti samo kao začin, tj kao začin se koristi radi uživanja u aromi i ukusu koji daje jelima i napicima, a ukoliko želite da uživate u njegovim lekovitim svojstvima treba da ga uzimate redovno u količini od 5g.
Kako je cimet jedna od ređih biljaka koja je i ukusna i zdrava, neće biti nikakav problem da ga uvedete u svoje dnevne rutine.
Bilo da pravite smutije ili neke kaše, možete dodati punu kašiku cimeta u njih. Možete i napraviti divan topli ili hladni late, sa nekim biljnim mlekom i zaslađivačem. Ako se prehladite, neizostavna praksa treba da vam bude da u čaj koji pijete dodate punu kašiku organskog cimeta. Cimet ide predivno uz domaći med, u bilo kojoj varijanti.
Naravno koristite ga kao sastojak slatkih recepta, i uživajte u originalnoj i prefinjenoj aromi koju pravi cimet daje!
napomena
Čuvati na suvom i hladnom mestu.