Cejlonski cimet (organski proizvod) 100 g Just superior
435 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
svojstva
Cejlonski cimet u prahu – sve prednosti cimeta bez rizika od kumarina.
Uzgajanje i tradicionalna priprema našeg predivnog cimeta obavlja se na malim plantažama koje su u vlasništvu lokalnih farmera.
Dobijen 30% od najkvalitetnijeg dela kore cimeta i 70% od dela kore cimeta standardno korišćenog za proizvodnju cejlonskog cimeta u prahu.
Sadržaj eteričnih ulja garantovano preko 0,6%.
Bez tretiranja sumpor dioksidom, prirodno ne sadrži gluten, zanemarljiva količina kumarina, bez ikakvih dodataka.
Kad govorimo o tome da nam istinski lekovita biljka nudi i neverovatno uživanje u ukusu i aromi, definitivno govorimo o cejlonskom cimetu.
Cejlonski cimet (C. zeylanicum) ili ’pravi cimet’ (true cinammon), za čiju aromu se kaže da je pokrenula hiljadu brodova, gaji se i proizvodi u samo par zemalja sveta, ali najfinija i najkvalitetnija podvrsta dolazi isključivo sa Šri Lanke.
Ovaj drevni začin pored svoje božanstvene arome poseduje prilično impresivan spisak medicinskih svojstava. Kako istraživanja potvrđuju pomoći će vam da:
- Održavate šećer u krvi normalnim i izborite se sa insulinskom rezistencijom
- Održavate normalan nivo holesterola i pritiska, čuvajući tako zdravlje vašeg srca
- Zaštitite želudac i creva od oštećenja (može pomoći i kod čira na želucu)
- Povećate antioksidativni kapacitet organizma (koji će pomoći u borbi protiv slobodnih radikala i time smanjiti rizik od hroničnih bolesti)
- Zaštitite organizam od velikog broja bakterija (uključujući ešerihiju), gljivica (uključujući kandidu) kao i nekih vrsta virusa i parazita
- Izgubite višak kilograma i smanjite obim struka kod osoba koje imaju višak
- Obogatite ishranu vlaknima, kalcijumom, manganom i drugim nutrijentima.
- Ženama može olakšati menstrualne bolove i pozitivno uticati na ciklus
sastojci
100% organski cejlonski cimet u prahu.
način primene
Ono što je najvažnije da shvatite i primenite u vezi toga kako se koristi cejlonski cimet je slično kao i za kurkumu. Oba proizvoda su začini, i to predivni začini, ali ako ih koristite samo kao začine, nemoguće je ostvariti zdravstvene efekte. Za sve navedene uticaje na zdravlje postoji dnevna količina cimeta koju trebate uneti i ona je oko 5g, a to je puna supena kašika dnevno!
Ono što je divno kod cimeta, jeste da je to lekovita biljka, koja pri tom ima predivan ukus!
Stavite punu supenu kašiku cimeta u bilo koji smuti koji pravite, umešajte ga u vašu kašu, napravite cimet late sa toplim biljnim mlekom i zaslađivačem po vašem izboru, ili dodajte u vaš omiljeni čaj (naročito ako ste bolesni, kombinujte čajeve i punu dozu cimeta, brže ćete ozdraviti).
Dodatno, možete bilo koji slatki recept obogatiti cejlonskim cimetom i uživati u pravoj aromi i ukusu koji će ih obogatiti!
napomena
Čuvati na suvom i hladnom mestu.