Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Cejlonski cimet (Cinnamon Veritum), poznat kao pravi cimet, raste na tlu Šri Lanke, bivšeg Cejlona, i smatra se jednom od najcenjenijih vrsta cimeta zbog svoje blage i slatke arome. Njegova tekstura je finija, a slojevi tanji u poređenju sa indonežanskim cimetom (cassia), što ga čini posebnim i traženim u kulinarstvu.
Cejlonski cimet je poznat po izuzetno niskom sadržaju kumarina, za razliku od sveprisutnog cassia cimeta, koji sadrži veće količine ovog jedinjenja
Način primene
Dodajte cejlonski cimet u kolače, peciva, voćne salate i druge slatke poslastice za bogatiju aromu i blagu slatkoću ili pospite preko toplog mleka, kafe, čaja ili kakaoa za ukusan napitak.
Napomena
Čuvati na suvom i tamnom mestu.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kj): 1458
Energetska vrednost (kcal): 348.5
Masti: 1.2 g
Zasićene masti: 0.3 g
Ugljeni hidrati: 81 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 2.1 g
Vlakna: 45 g
Proteini: 3.9 g
So: 0.03 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.