Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Bundevin puter, kao i svi biljni puteri, bogat je proteinima i biljnim vlaknima, a ima posebno visok sadržaj omega 6 i omega 9 nezasićenih masnih kiselina, vitamina E i B kompleksa, sadrži kalcijum, magnezijum, fosfor, cink, mangan.
Nutricionisti preporučuju redovnu upotrebu bundevinog putera u ishrani za očuvanje imuniteta, održavanje normalnog nivoa holesterola u krvi, kod problema sa opstipacijom (zatvorom), za očuvanje potencije, pa čak i kod depresivnih stanja. Osim kao namaz, puter od semena golice je idealan kao preliv za kuvano povrće ili salate.
Napomena
Izdvajanje ulja na površini namaza je uobičajena pojava. Namaz izmešati pre upotrebe.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 555
Masti: 43.5 g
Zasićene masti: 5.4 g
Mononezasićene masti : 15.3 g
Polinezasićene masti : 22.7 g
Ugljeni hidrati: 21.6 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 5.8 g
Vlakna: 15.8 g
Proteini: 28.1 g
So: 1.8 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.