Brusnica kandirana 100 g Lučar
190 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100gsvojstva
Svi oni koji imaju probleme sa infekcijama urinarnog trakta, padom imuniteta, povišenim krvnim pritiskom i holesterolom, trebalo bi da koriste brusnicu, jer to mogu biti posledice lošeg rada bubrega i urinarnih puteva.
Zbog antibakterijskog sastava, pomaže našem imunom sistemu da se izbori i sa drugim bakterijski prouzrokovanim infekcijama. Takođe, korisna je kod regulacije stolice i nedostatka apetita. U toku su istraživanja o uticaju brusnice na srčane bolesti i o ostalim njenim pozitivnim svojstvima.
Brusnica poseduje svojstva od ogromne koristi po ljudsko zdravlje i to se voće, u stvari, smatra, jednom od najzdravijih vrsta hrane. Lekari rade na otkrivanju sve više blagotvornih karakteristika tog voća, verujući da bi njen hemijski sastav mogao smanjiti prekomernu upotrebu antibiotika. Crvene bobice brusnice su najsnažniji antioksidans među sličnim voće. Postoji mnoštvo naznaka da polifenoli iz brusnice pomažu u zaštiti od raka i mnogih drugih zdravstvenih problema. Osim toga, brusnica snižava "loš holesterol" i poboljšava "dobri".
sastojci
Brusnica 60 %, šećer 39 %, suncokretovo ulje 1 %.
Alergen info: Proizvod može da sadrži tragove jezgrastog voća, kikirikija i glutena.
način pripreme
recept:
Tradicionalni engleski kolač sa brusnicama i jabukama
Sastojci: 120 g integralnog brašna, 50 g ovsenih pahuljica, 50 g smeđeg šećera, 100 g maslaca, kora od 1/2 limuna, sok od 1/2 limuna, 4 jabuke, 100 g brusnica i narendanu koru limuna i šećer, izmešajte smesu. Brusnice potopite u mlaku vodu da omekšaju. Jabuke ogulite i narežite na kriške. Niži vatrostalni kalup premažite maslacem. Po dnu rasporedite jabuke, nakapajte ih sa malo limunovog soka i pospite cimetom. Brusnice ocedite i prosušite, pa ih rasporedite po jabukama. Voće ravnomerno prekrijte mrvičastim testom koje ste prethodno pripremili. Pecite 30 minuta na 190 stepeni.