• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Brezin šećer - ksilitol 300 g Beyond
Bio Spajz/
Brezin šećer - ksilitol 300 g Beyond
    Šifra: 3501003

    Brezin šećer - ksilitol 300 g Beyond

    696 RSDkom

    Robna marka: Beyond Zemlja porekla: Finska Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    240
    energetska Vrednost KJ
    1035
    masti
    0g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    --
    ugljeni hidrati
    100g
    - šećeri
    0g
    vlakna
    0g
    proteini
    0g

    o proizvodu

    Brezin šećer je potpuno prirodni zaslađivač - dobijen izdvajanjem iz drveta breze. Pogodan i za ishranu dijabetičara.

    svojstva

    Brezin šećer je potpuno prirodni zaslađivač. Po svom sadržaju je 100% ksilitol, a to je supstanca koja se prirodno nalazi u gotovo svom povrću i voću. Brezin šećer se dobija izdvajanjem iz drveta breze.
    Brezin šećer je potpuno prirodni zaslađivač. Po svom sadržaju je 100% ksilitol, a to je supstanca koja se prirodno nalazi u gotovo svom povrću i voću. Brezin šećer se dobija izdvajanjem iz drveta breze. Brezin šećer ima veoma nizak glikemijski indeks, 7-13 pa je pogodan i za ishranu dijabetičara.

    sastojci

    100 % ksilitol iz drveta breze.

    način primene

    Konzumiranje brezinog šećera u uravnoteženoj ishrani može da doprinese održavanju normalnog nivoa šećera u krvi i normalne telesne težine. Ksilitol se polako apsorbuje i vari, pa daje osećaj sitosti.
    U odnosu na šećer (saharozu) on ima manje kalorija i sadrži 40 % manje energije (2.4 kcal/g)
    Upotreba brezinog šećera umesto običnog šećera (saharoze) može da doprinese održanju zdravih zuba, a ukoliko se uzima posle obroka, brezin šećer može da podstakne remineralizaciju zuba.
    Kreativnost: možete koristiti brezin šećer prilikom pravljenja kolača, kuvanja i pripreme napitaka.

    napomena

    Brezin šećer nije plodno tlo za gljivice, zbog čega nije pogodna osnova za peciva gde se koristi kvasac.