Bezglutensko pirinčano brašno integralno (organski proizvod) 500 g Bio Špajz
350 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Integralno pirinčano brašno bez glutena. Mlinski proizvod od pirinča, po proizvođačkoj specifikaciji.
svojstva
Vlaga: max 14.5%, pepeo max 2%, stepen kiselosti max 3%. Sadržaj glutena manji od 20 mg/kg (Elisa test).
Pirinčano brašno je neutralnog ukusa i lako se vari. Koristi se za pravljenje pita, kolača, torti, palačinki.
sastojci
100% pirinčano brašno od celog zrna, bez glutena. Iz organskog uzgoja.
način pripreme
Testo za picu od pirinčanog brašna bez glutena
Sastojci: 350 g pirinčanog brašna bez glutena, 7 g suvog kvasca, 1 kašičica soli, 2 kašike ulja, 1/2 kašičice šećera, 250 ml tople vode.
Način pripreme: pomešati pola kašičice šećera i suvi kvasac u pola šolje tople vode i ostaviti 5 minuta. Aktivirani kvasac umešati u brašno i dodati ulje. Postepeno dodavati vodu i mesiti testo 7-8 minuta da se sjedine sastojci. Pokriti folijom i ostaviti 1h na sobnoj temperaturi, a zatim razvući testo, staviti na podmazan pleh, dodati sastojke po želji i ispeći picu.