Brašno od spelte 500 g Slavuj
160 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100gsvojstva
Brašno od celog zrna spelte je izuzetno dobro za lečenje crevnih oboljenja i smetnji metabolizma, pošto ima i do 70 % manje glutena od pešačnog brašna, a bogato je i čuva selenom za koji je opšte poznato da čuva od kancera, pa ovaj tip mlevenja, poznat kao "hladno mlevenje", čuva sva nutritivna svojstva zrna spelte.
Kada se samelje spelta, dobija se brašno od spelte koje ima slatkast i orašast ukus. Brašno od spelte koristi se na isti način kao i pšenično brašno, a razlikuje se po tome što su krajnji pekarski proizvodi punog ukusa i više liče na testu od integralnog brašna.
sastojci
Brašno od spelte. Od očišćene, posebno pripremljene spelte mlevene na mlinu sa mlinskim kamenom. Zbog načina mlevenja, brašno zadržava sve sastojke zrna i nutritivne vrednosti.
Alergen info: proizvod sadrži gluten.
Sadržaj vlage: 12.5 %
Sadržaj pepela (računata i suva materija): 1.1-2.0 %
Kiselinski stepen: maks 5 %
način primene
Brašno od spelte se može koristiti za izradu hleba, peciva, testenina, keksa i drugih konditorskih proizvoda. Brašno od spelte sadrži gluten. Ipak, pokazalo je da ljudi koji su alergični na pšenično brašno, nisu alergični na brašno od spelte.