Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Brašno od celog zrna spelte je izuzetno dobro za lečenje crevnih oboljenja i smetnji metabolizma, pošto ima i do 70 % manje glutena od pešačnog brašna, a bogato je i čuva selenom za koji je opšte poznato da čuva od kancera, pa ovaj tip mlevenja, poznat kao "hladno mlevenje", čuva sva nutritivna svojstva zrna spelte.
Kada se samelje spelta, dobija se brašno od spelte koje ima slatkast i orašast ukus. Brašno od spelte koristi se na isti način kao i pšenično brašno, a razlikuje se po tome što su krajnji pekarski proizvodi punog ukusa i više liče na testu od integralnog brašna.
Način primene
Brašno od spelte se može koristiti za izradu hleba, peciva, testenina, keksa i drugih konditorskih proizvoda. Brašno od spelte sadrži gluten. Ipak, pokazalo je da ljudi koji su alergični na pšenično brašno, nisu alergični na brašno od spelte.
Sastojci
Brašno od spelte. Od očišćene, posebno pripremljene spelte mlevene na mlinu sa mlinskim kamenom. Zbog načina mlevenja, brašno zadržava sve sastojke zrna i nutritivne vrednosti.
Alergen info: proizvod sadrži gluten.
Sadržaj vlage: 12.5 %
Sadržaj pepela (računata i suva materija): 1.1-2.0 %
Kiselinski stepen: maks 5 %
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 383
Masti: 2.6 g
Zasićene masti: 0.43 g
Ugljeni hidrati: 63.6 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 5.0 g
Vlakna: 7.5 g
Proteini: 12.6 g
So: <0.01 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.