Brašno od integralnog pirinča (sert. bez glutena) 500 g Nutricia
160 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100gsvojstva
Ima omotač izuzetne nutritivne vrednosti. Sadrži skrob, minerale, vitamine, vlakna. Nema puno kalorija, ali ima dosta hranjivih materija. Obezbeđuje osećaj sitosti i zasićenja nakon konzumacije.
sastojci
Brašno integralno od pirinča.
Alergen info: u tragovima može da sadrži orašaste proizvode i minimalnu količinu pšeničnog glutena.
način pripreme
Hleb bez glutena
250 g integralnog pirinčanog brašna, 100 g tapioka brašna, 100 g brašna od chia semena, 45 ml maslinovog ulja, soda bikarbona, 4 g soli, 375 ml mlake vode. Izmešati brašna u jednu posudu i dodati ostale navedene sastojke. Ostaviti smesu da odstoji 1 h. Premesiti masu i staviti je u podmazani pleh za pečenje. Peći 30-45 minuta na 200°C.
Hleb sa glutenom
500 g pirinčanog integralnog brašna, 250 g integralnog pšeničnog brašna, supena kašika maslinovog ulja, 1 l vode, jedna kesica praška za pecivo, kašičica soli, kašičica šećera, soda bikarbona na vrh noža. Izmešati brašna u jednu posudu i dodati ostale navedene sastojke. Ostaviti smesu da odstoji 1 h. Premesiti masu i staviti je u podmazani pleh za pečenje. Peći 30-45 minuta na 200°C.