Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Primena je bosiljka je veoma razgranata: akne, anksioznost, astma, bolesti bešike i mokraćnih puteva, bolesti jetre, bolovi u mišićima, bronhitis, glavobolja, gnojni čirevi, grčevi u želudcu, grčevi u mišićima, depresija, dijareja, ekcem, zatvor, zaustavlja belo pranje, istegnuća, kod mladih majki pospešuje stvaranje mleka, lečenje upale bubrega, menstrualni problemi, migrena, može se koristiti kao dijuretik, nervoza, nesanica, otvorene rane (obloge), poboljšava loše raspoloženje, prevencija bolesti organa za varenje, prehlade i grip, problemi sa kožnim bolestima (obloge), problemi sa mokrenjem, protiv noćnog mokrenja, problemi sa cirkulacijom, razne infekcija, sinuzitis (inhalacija), smanjen apetit, sprečavanje bubrežnih bolesti, stres, tuberkuloza, ublažava melanholiju, upale želuca i creva, umirenje živaca, hronični umor.
Način primene
Bosiljak se koristi za salate, supe, jela od povrća (naročito paradajza), za ribu, meso, marinade, sosove i prelive. Kao začin bosiljak, osim što daje ukus jelu, poboljšava varenje teške hrane i čuva hranu od kvarenja. Preporučuje se kao dodatak jelima od krompira, kukuruza, karfiola i plavog patlidžana.
Sastojci
Osušeni nadzemni deo začinske biljke bosiljak.
Alergen info: Mogući tragovi lista celera i slačice.
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.