Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Vlaga: max 14.5%, pepeo max 2%, stepen kiselosti max 3%. Sadržaj glutena manji od 20 mg/kg (Elisa test).
Pirinčano brašno je neutralnog ukusa i lako se vari. Koristi se za pravljenje pita, kolača, torti, palačinki.
Sastojci
100% pirinčano brašno od celog zrna, bez glutena. Iz organskog uzgoja.
Način pripreme
Testo za picu od pirinčanog brašna bez glutena
Sastojci: 350 g pirinčanog brašna bez glutena, 7 g suvog kvasca, 1 kašičica soli, 2 kašike ulja, 1/2 kašičice šećera, 250 ml tople vode.
Način pripreme: pomešati pola kašičice šećera i suvi kvasac u pola šolje tople vode i ostaviti 5 minuta. Aktivirani kvasac umešati u brašno i dodati ulje. Postepeno dodavati vodu i mesiti testo 7-8 minuta da se sjedine sastojci. Pokriti folijom i ostaviti 1h na sobnoj temperaturi, a zatim razvući testo, staviti na podmazan pleh, dodati sastojke po želji i ispeći picu.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 349
Masti: 2.2 g
Zasićene masti: 0.7 g
Ugljeni hidrati: 72 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 0.5 g
Vlakna: 4.4 g
Proteini: 8 g
So: 0.02 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.