Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Bademov puter bogat je nezasićenim masnim kiselina, vitaminima B kompleksa, dijetetskim vlaknima, mnogim korisnim mineralima (magnezijum, fosfor, cink, mangan).
Pored visokog sadržaja proteina, nezasićenih masnih kiselina i biljnih vlakana, bademov puter se posebno odlikuje prirodnim sadržajem vitamina B kompleksa i minerala (magnezijum, fosfor, cink, mangan).
Nutricionisti preporučuju redovnu upotrebu bademovog putera u ishrani dijabetičara, kao zamenu za slatke kremove, ali i kao dodatnu pomoć organizmu u borbi protiv bronhitisa, u kombinaciji sa medom.
Način primene
Osim kao namaz, puter od badema je idealan dodatak poslasticama, kuvanim/barenim jelima, sosovima i prelivima.
Izdvajanje ulja na površini namaza je uobičajena pojava. Namaz izmešati pre upotrebe.
Sastojci
100% badem.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 588
Masti: 49.0 g
Zasićene masti: 1.8 g
Mononezasićene masti : 34.3 g
Polinezasićene masti : 12.9. g
Ugljeni hidrati: 25.2 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 5.8 g
Vlakna: 17.7 g
Proteini: 20.3 g
So: 0.9 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.