Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Bademi se preporučuju u slučaju konstipacije, poremećaja u radu disajnih organa, kašlja, srčanih tegoba, anemije, impotencije i šećerne bolesti. Upotreba badema pomaže i u nezi kose, kože i zuba.
Bademi su dobar izvor vitamina E, kalcijuma, fosfora, gvožđa i magnezijuma. Sadrži i cink, selen, bakar i nijacin. U odnosu na ostale orašaste plodove badem je jedan od najhranljivijih.
Način primene
Hrskavi listići badema koriste se za posipanje preko kolača i kao dodatak musliju. Bademi se mogu jesti sirovi ili pečeni. Mogu se dodavati salatama i jelima, a bedemovo mleko je takođe odlična namirnica. Najbolje ih je jesti na prazan stomak kako bi se obezbedila što bolja apsorpcija hranljivih sastojaka.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 575
Masti: 49.42 g
Zasićene masti: 3.73 g
Ugljeni hidrati: 9.47 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 3.89 g
Vlakna: 12.2 g
Proteini: 21.22 g
So: 0 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.