Agar Agar biljni želatin 30 g SPM Stamenković
111 RSDkom
o proizvodu
Agarko za torte i kolače. Posno sredstvo za želiranje.
svojstva
Posno sredstvo za želiranje. Jedna kesica od 10 g Agarka je dovoljna za 500 ml želirane tečnosti. Agarko je svetlo beli zgušnjivač. Kod kuvanja se oseti tipičan miris, a kad se ohladi, bez mirisa je i ukusa. Kod kuvanja želira već na 35°C.
Pakovanje od 3 x 10 g.
sastojci
Maltodekstrin (sladni šećer), sredstvo za želiranje E-406 20 %.
način pripreme
Upotreba za hladnu masu:
Sadržaj jedne kesice od 10 g pomešati sa 200 ml tečnosti i ostaviti da se kuva u posudi 2 min. U tu masu umešati hladne sastojke i brzo napuniti odgovarajuće kalupe. Kod filovanja torti vrelu masu malo ohladiti da se ne otopi šlag.
Upotreba za vrelu masu:
Agarko pomešati sa tečnošću koja se želira i kuvati 2 min. jedna kesica od 10 g je dovoljna za 500 ml tečnosti.