Gi - prečišćeni puter 270 g Bio Špajz
1,295 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
svojstva
Balansira višak stomačne kiseline, poboljšava probavu, utiče na kvalitet pamćenja i učenja, usporava starenje organizma, podiže celokupan imunološki sistem organizma; čisti krvne sudove; smiruje iritirane sinuse (nanosi se na unutrašnju stranu nosa), pomešan sa medom zaceljuje rane i smiruje upalne procese i plikove, pomešan sa biljkama (ruzmarin, kamilica) blagotvoran je prilikom masaže osetljive kože.
Gi je prečišćeni puter koji je dugotrajnim kuvanjem na blagoj vatri oslobođen vode, mlečnih proteina, šećera. Gi ima idealan, izbalansiran odnos esencijalnih masnih kiselina. Po laboratorijskom izveštaju Centra za ispitivanje namirnica br. IG-S-82 Bio Špajzov gi sadrži 99.9% mlečnih masti i 0.09% vode, tačnije sadrži manje od 0.1% laktoze i drugih mlečnih proteina.
Većina masti koju imamo priliku da koristimo u današnje vreme je denaturalizovana procesima industrijske rafinizacije i hidrogenizacije i na taj način pretvorena u namirnice koje ne doprinose zdravlju ili ga čak narušavaju. Zasićene masne kiseline u giju nalaze se u svom prirodnom, nehidrogenizovanom obliku i osim što organizmu daju energiju i zasićuju ga, one i podstiču metaboličke procese. U Indiji gi je u upotrebi već nekoliko hiljada godina. Indijska medicina giju pripisuje i mnoga lekovita dejstva.
Gi ima blag, slatkast i orašast ukus. Izrađen je dugotrajnim blagim kuvanjem putera odličnog kvaliteta. Ne sadrži nikakve druge sastojke ili dodatke.
sastojci
Prečišćen maslac.
način primene
Gi možete koristiti kao namaz, dodatak jelima, a on je masnoća koja zbog svog čistog stanja podnosi veoma visoke temperature, do 190° C, te se zbog svojih jedinstvenih osobina preporučuje čak i za pečenje i prženje, jer se za razliku od ostalih masnoća ne raspada na visokim temperaturama i zadržava svoj prirodni ukus.
za one koje žele da znaju više
Gi - prečišćeni puter dobitnik je Velike zlatne medalje 2010., 2015., 2016., 2017., 2018. i 2022. godine i Zlatne medalje 2013. godine na Novosadskom sajmu u kategoriji ,,Mleko, mlečni proizvodi i sirevi''.
,,Prečišćeno maslo ili gi (ghee), koje se dobija kuvanjem ne jako zrelog masla na čijoj se površini sakupe nečisti delovi, okrepljuje inteligenciju, pamćenje, stvara toplotu u telu, snaži telo i produžava život. Prečišćeno maslo je najbolja od svih masnoća i ima stotinu kapaciteta.U Tibetu se puno pije prečišćeno maslo (gi). Uveče ga kuvamo, skinemo nečistoću sa površine, nekad dodamo malo meda ili šećera i pijemo umesto čaja - čak po veliku šolju. Uzimajte ga dok je vruć, kao čaj.''
Dr Yeshi Donden Ravnotežom do zdravlja, Arion Beograd 1988.